11/2017 Lehdistötiedote

11/2017

Lehdistötiedote

TEDxTurussa tehdään TED-historiaa 

TEDxTurku-puhetapahtumassa 17.11.2017 kuullaan kiinnostavia ja ajankohtaisia aiheita. Tänä vuonna TEDxTurussa koetaan jotain täysin uutta. 

Not Stereotypes -teemaan nivoutuvissa puheissa käsitellään niin visuaalista viestintää, suru- ja muistorituaaleja verkossa, tulevaisuuden työpaikkoja kuin monikulttuurisia identiteettejä ja ihmisen mielentilan muutoksia.

Nyt neljännen kerran Turussa järjestettävässä tapahtumassa kuullaan kahdeksan englanninkielistä puhetta. Lisäksi luvassa on yhdeksäs yllätysesiintyjä, joka rikkoo esiintymisellään TEDx-puheiden historiaa – luvassa on jotain, mitä ei ole nähty tämän kansainvälisen formaatin tapahtumissa koskaan aiemmin, missään päin maailmaa.

Puhujat ja TEDxTurku-tiimi ovat syksyn aikana hioneet yhdessä puheiden sisältöjä, esiintymistä sekä tekniikkaa. Esiintymisvalmennuksesta on vastannut Kristina Vahvaselkä, joka on toiminut TEDx-puhujien valmentajana jo useamman vuoden ajan. Puhujat ovat saaneet osallistua sparraukseen sekä henkilökohtaisesti että ryhmissä. Tavoitteena on tehdä hyvästä puheesta vieläkin parempi ja koskettavampi.

TEDx-puhe poikkeaa monista tavallisista puhe-esityksistä siten, että se on usein tarkkaan mietitty ja hiottu esitys. Tänäkin vuonna puhujat ovat hyviä ja heidän aiheensa kiinnostavia. Olemme esimerkiksi yhdessä miettineet puhumisen tempoa, painotusta sekä sitä, missä järjestyksessä asiat sanotaan – myös nämä vaikuttavat puheen ja viestien ymmärtämiseen. On ilo sparrata aiheestaan innostuneita puhujia ja kuulla heidän hyviä puheitaan, joista samalla itsekin oppii, summaa Kristina Vahvaselkä.

Tapahtuman lipunmyynti on käynnissä. Ennakkomyynti on ollut vilkasta ja Sigyn-saliin odotetaan noin 300 kuulijaa. Lippuja voi tiedustella vielä tapahtumapäivänä paikan päältä.

TEDxTurku-illan jatkot järjestetään Ravintola Piazzassa, Linnankatu 3:ssa. Keskustaan on järjestetty bussikuljetus. Tapahtuman järjestää Events Turku ry. Tapahtuma toteutetaan vapaaehtoistyöllä, ja mukana on useita yhteistyökumppaneita.

TEDxTurku 17.11.2017 Sigyn-sali klo 17.30−22.00

Puhujat:

Tiina Butter: taide, uusi menetelmä, muistisairaus

Minghui Gao: identiteetti, kulttuurienvälinen kiehtovuus

Anna Haverinen: digitaalisuus, kuolema, muistaminen

Simo Koivisto-Rajala: milleniaalit, suuri huijaus, yksilöt

Tom Laine: lahjakkuus, brändäys, tulevaisuuden työpaikka

Salla Lehtipuu: doodlaus, visuaalisuus, fasilitaatio

Anna Puhakka: hyvinvointi, vuoristorata, tunne tiesi

Sara Salmani: markkinointi, elämä, muslimi